Name:
Location: Grand-Yoff Santhiaba lot 34 parcelles 10 Dakar Sénégal, Tel: 00221 76 597 84 40 Email: yorwer@hotmail.com

Saturday, November 30, 2013

Seinämaalausprojekti(t?)

Tulevan jalkapallofinaalin innoittamana suostuin toteuttamaan seinämaalauksen kahdesta paikallisesta pelaajastarasta, Sadamista ja Mortalista. Motivaattorina maalausprokkikselle toimi myös koulutehtävä paikkasidonnaisesta teoksesta, jonka toteutan nyt sitten täällä Grand Yoffissa.

Kuvat tulevat olemaan noin malliensa kokoisia ja toteutan ne paikallisilla maaleilla, ilmeisesti automaaleilla(?). Haju on tyrmistyttävän paha ja liuoittimena toimii jokin neste, joka taitaa olla bensaa. Projekti alkoi mukavasti 30 asteen helteessä, jossa luonnostelin kuvat seinälle. Intensiivinen keskittyminen on melko mahdotonta, sillä työskentelyä seuraa vähintään kymmenen lapsosta, joista aina muutamalla on missiona päästä tutkailemaan liuottimia ja maaleja lähietäisyydeltä. Onneksi löysin itselleni assistentiksi lukioikäisen Baboucarrin, Gambiasta kotoisin olevan nuoren taiteilijanalun, joka on auttanut sekoittelemaan maaleja, hakenut välineitä ja auttanut maalamaan laajoja pintoja kanssani. Lisäksi hän pystyy hätistelemään lapsia pois märän teoksen ja maalien luota.

 Seinämaalausprojekti on herättänyt paljon huomiota naapurustossa, ja kuinka ollakaan, valkoiseksi maalattuja seiniä alkoi ilmestyä aloittamisen jälkeen lähietäisyydelle sekä kutsuja maalamaan jättimäisiä kuvia muistakin paikallisista futareista. Paikalliset eivät tunnut ymmärtävän että olen lähdössä jo ensi keskiviikkona ja maalaaminen on suht hidasta puuhaa automaalien kanssa.

Olen yrittänyt aikatauluttaa jokaiselle päivälle vähintään muutaman tunnin maalausten parissa. Lisäksi päiviin mahtuu opetustyötä ja puuhailua muotokuvahommien kanssa. Huomenna onkin viikon ainoa vapaapäivä, enkä aio tehdä yhtään mitään. Tai no, käyn tutustumassa moskeijaan ja hamstrailemassa hölmöjä tuliaisia.

Edellinen viikko on mennyt suht leppoisasti työkiireistä huolimatta. Kävin tutustumassa paikalliseen majakkaan, olen käynyt tanssimassa pariin otteeseen ja käristänyt itseäni polttavassa auringossa. Lisäksi sain luettua Haitekstin loppuun.

Päiviä onkin jäljellä enään neljä ja kohta on edessä paluu koleankosteaan Suomeen. En siis tuhlaa enempää vähää aikaani tietokoneella, vaan menen istuskelemaan ulos paisteeseen!

Lopussa vielä kuvakooste!



suunnittelua

Näkymä majakasta

Lehmiä hengailemassa

Maalaus edistyneenä ja yleisöä. Vasemmalla Baboucarr

Toinen puoli maalauksesta

Meikä. Naapurin Mati letitti tukkani uuteen kuosiin. 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home