Name:
Location: Grand-Yoff Santhiaba lot 34 parcelles 10 Dakar Sénégal, Tel: 00221 76 597 84 40 Email: yorwer@hotmail.com

Wednesday, December 04, 2013

Moskeija, maalaus ja matsi.

Hikisen sunnuntaipäivän kunniaksi päätin omistaa päivän vierailulle moskeijassa. Edellinen ilta painoi hieman silmäluomia, sillä olin herännyt jo yhdeksän aikaan lasten itkuun ja tööttäilevään jäätelökärryyn, joten haave myöhään nukkumisesta jäi, noh, haaveeksi ja päätinkin suunnata moskeijaan. En ollut koskaan käynyt moskeijassa, joten tilan käyttäytymisprotokollat ovat minulle hieman vieraat. Mukaani lähti kaksi paikallista poikaa naapurustosta ja he lupasivat esitellä moskeijan rakentaneen miehen lapsenlapsen, joka voisi kertoa paikan historiasta vähän enemmän.

Tässä vaiheessa kihisin innosta, vetäisin huiviani paremmin kiinni ja hyppäsin poikain kanssa taksiin. Moskeija sijaitsee lähellä Monument de la Renaissance africaine-nimistä jättimäistä veistosta, pienen kalastajayhteisön sydämessä.


Absurdi näkymä
Kun pääsimme ylläolevan kuvan osoittamaan paikkaan, minulle ilmoitettiin että oppaamme saapuu "minuutin päästä". Tunnin kuluttua oppaamme ilmestyi paikalle ja suuntasimme kohti moskeijaa. Ikävä kyllä en päässyt sisään, koska en ole muslimi. Joten se siitä sitten.

Lohdutukseksi pojat näyttivät minulle hieman moskeijaa ympäröivää kalastajakylää, joka oli uskotattoman hieno. Koko ranta oli täynnä pieniä värikkäitä veneitä, vuohia ja kalastajia.



Sain myös viimeisteltyä seinämaalaukseni. Paljon sen tekeminen otti, mutta paljon se antoikin. 


Nyt on tullut aika hoitaa viimeiset pakkailut ja lähteä seuraamaan finaalimatsia! Sen jälkeen onkin aika lähteä takaisin Suomeen!

Raportoin matsin jälkirtunnelmista, omista jälkitunnelmista ja asioista noin yleensäkin loppuviikosta!

-Milja


0 Comments:

Post a Comment

<< Home